Добре дошли в сайта за здравословни продукти и информация

Тампони Modelino Super 8 бр./оп.

Тампони Modelino Super 8 бр./оп.

1.56 лв.

Тампони Modelino Super, 8 бр в кутия

за обилно течение

 

Как действат тампоните?

За разлика от дамските превръзки, тампоните абсорбират менструалната кръв вътре в тялото. По този начин външните гениталии остават удобно сухи и чисти. Тъй като тампонът се поставя вътре във вагината, отвън се вижда само конецът за изваждане. Правилно поставеният тампон се намира в средната част на вагината, където има много малко нервни окончания и затова изобщо не го усещаш. Ако тампонът е на правилното място, той не може да се изплъзне (това не може да се каже за превръзките, които се разместват), защото мускулите на вагината го задържат на мястото му.

 

Състав: вискозни фибри, памук, покритие от нетъкан текстил, ПП фолио с цветна лента.

 

Употреба на тампоните:

Винаги сменяйте тампона на 4-6 часа. За да махнете тампона, просто издърпайте шнурчето. Не забравяйте да извадите последния тампон, когато свърши цикъла ви. Използвайте тампоните само по време на месечния си цикъл.

 

Как да използвате тампоните правилно:

Моля, винаги измивайте ръцете си преди и след поставянето на тампон!

1.     Скъсайте цветната лентичка на целофановата опаковка и махнете долната част на целофана.

2.     Развийте шнурчето в основата на тампона и го дръпнете рязко, за да се изпъне.

3.     Поставете показалеца във вдлъбнатината в основата на тампона, след което махнете и останалата горна част от целофановата опаковка.

4.     В удобно за вас положение (например поставете единия си крак на по-високо) поставете тампона във влагалището, като натискате нагоре и леко навътре. Ако почувствате затруднение променете леко посоката.  

5.     Тампонът е поставен правилно, когато вече не го усещате. Шнурчето за издърпване остава свободно висящо извън тялото.

 

Важна информация за Вашето здраве:

Токсичен Шоков Синдром (ТШС) е изключително рядко, но сериозно токсично заболяване, което може да настъпи при мъже, жени и деца. То се причинява от токсини, произвеждани от бактериите в човешкото тяло. Приблизителна половината от тези случаи са при жени и момичета в менструация. По принцип се асоциира с употребата на тампони, но има случаи и на поява на синдрома и без употреба на тампони. Токсичният Шоков Синдром може да е потенциално фатален, поради което трябва да бъде разпознат и третиран навреме.

 

Симптоми:

Симптомите на ТШС са: внезапна висока температура (>39оС), повръщане, диария, главоболие, виене на свят, припадъци, обриви приличащи на изгаряне от слънце (до няколко дни може да последва белене на кожата) и мускулни болки. Тези симптоми могат да се появят внезапно и по всяко време на менструацията, като не е задължително да присъстват всички едновременно.

 

Ако получите тези симптоми трябва:

1.     Да извадите тампона като предпазна мярка.

2.     Да потърсите незабавна лекарска помощ.

3.     Да информирате личния си лекар, че сте в менструация и имате съмнения за ТШС.

 

Произведено в ЕС.

 

Купи този продукт с отстъпка! Виж как: www.zdravemarket.com/bg/ezine/show/-10358.phpОферта номер: 10355;

Сподели в:
FacebookПодобни продукти